De Poerker gaat voor een alternatief vastelaovend programma

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen:
Komend vastelaovendseizoen zullen we geen trio uitroepen, zal er geen tent geplaatst worden en zullen jullie een jaartje moeten wachten op een Roop Oët, receptie, optocht en al onze andere reguliere activiteiten.
Ongeacht met welk scenario we in januari en februari geconfronteerd worden, zouden de activiteiten (ons inziens) nooit worden zoals ze oorspronkelijk bedoeld zijn; “bruisende en ongedwongen activiteiten tijdens de mooiste periode van het jaar”. En zo werken we op de Poerkerplak niet: We doen dingen goed, of niet.

We gaan er echter alles aan doen om dit jaar een passende invulling te geven aan het begrip “Vastelaovend”. We zullen al onze creativiteit en positivisme uit de kast halen om op een veilige en verantwoorde manier toch vertier te organiseren voor zowel jong als oud.

Een tipje van de sluier
Hoewel we pas in de brainstormfase zitten, willen we onze creativiteit en eerste bruisende ideeën vast met jullie delen. Want wij zijn er van overtuigd dat enthousiasme aanstekelijk kan werken.

Allereerst zien wij mogelijkheden voor een Hout-Blerickse Vastelaovend dorpsquiz “De slimste Poerker”. Een dorpsquiz is reeds een beproefd concept gebleken in vele andere dorpen, waar op een ludieke manier jong en oud verbonden wordt. In Hout-Blerick hebben we zo’n quiz nog niet, dus laat dit een perfecte aanleiding zijn. Zo’n quiz kunnen we geheel digitaal vormgeven.

Een ander idee wat we gaan uitwerken, gaat ongekend en ongeëvenaard worden en heeft voor nu de werknaam “De Hout-Blerickse Vastelaovens route”. Even wat ideeën, puur als inspiratie: We denken er aan om individuen, vriendengroepen, buurten, etc. te enthousiasmeren om hun huis of wijk carnavalesk om te toveren of te versieren met een motto. We gaan muzikanten stimuleren om op hun oprit een optreden te verzorgen, we gaan faatse, cabaret, levende standbeelden vragen om hun act op te voeren op een podiumpje in hun straat of oprit. Verder gaan we wellicht een drive in bioscoop maken met (optocht)beelden uit het verleden, etc. (kom maar op met jullie ideeën)  Momenteel denken we over een belevingsroute waarbij de deelnemers niet langs publiek trekken (traditionele optocht), maar waarbij het publiek juist langs de deelnemers rijdt. Een route waarin individuen, vrienden en gezinnen met hun auto, fiets, scootmobiel of te voet veilig en verantwoord deze inspirerende route kunnen afleggen.

Kortom: Hoe het er definitief uit komt te zien, weten we niet, maar we gaan er hoe dan ook een gezellig spektakel van maken.

Sluit voor nu even uw ogen, denk in mogelijkheden en zie het voor u! Een mix van een soort optocht, ouverture, straattheater en een ouderwetse (auto) oriëntatietocht. Hopelijk krijgt u er al zin in. Geef ons nog even de te tijd, vanaf oktober/november zullen we met een meer concretere uitwerking komen.

De jeugd
Wij zetten ons al jaren in voor een fantastische vastelaovend voor de jeugd, een groep die in deze Corona-periode deels beroofd wordt van een onbezorgde tijd van ontmoeten, ontdekken, uitgaan en plezier maken. Voor deze groep gelden momenteel andere beperkingen dan voor ouderen, maar niemand weet hoe dit in januari/februari zal zijn. We hebben echter besloten om ons maximaal in te spannen om voor deze groep toch een leuke invulling te creëren. Ook dit zal geheel anders zijn dan andere jaren. We zijn voornemens om een leuke en passende activiteit te organiseren. Hoe dit er exact uit gaat zien, zal afhankelijk zijn van de dan geldende beperkingen. Ook zijn we benieuwd naar de ideeën van de jeugd zelf. We gaan we er ook voor zorgen dat de huidige lichting van de jeugd van groep 8 en voortgezet onderwijs (dansmarietjes/raad van elf) en tweede jaar VO (trio) toch aan de beurt komt voor een gezelschapsinvulling, waarbij de vorm en intensiteit nog uit bediscussieerd moet worden. Het zou namelijk zonde zijn als we deze lichting zouden moeten overslaan. Dit laatste proberen we, hoe dan ook, te voorkomen.

Natuurlijk balen wij als de Poerker van deze hele Corona-situatie, maar laten ons zeker niet uit het lood slaan. Wij gaan er het beste van maken. Dit doen we voor jullie en hopelijk met jullie. Doen jullie mee?

Alvast bedankt voor jullie begrip en steun,

Namens het bestuur van CV De Poerker
De scheidende en beoogd voorzitter Erik & Dolf